Τρίτη 12 Ιουνίου 2012

Φέκτερ : Δεν θα πάρετε ούτε ευρώ αν ψηφίσετε αντιμνημονική κυβέρνηση


Αυστηρό μήνυμα προς την Ελλάδα, ότι δεν θα λάβει επιπλέον οικονομική βοήθεια, εάν οι εκλογές της 17ης Ιουνίου αναδείξουν αντιμνημονιακή κυβέρνηση, έστειλε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ.

«Αυτό που θέλουμε να αποφύγουμε σε κάθε περίπτωση είναι η αναρχία», δήλωσε η κυρία Φέκτερ στην αυστριακή τηλεόραση και πρόσθεσε πως «η ευρωζώνη έχει τη σταθερή θέληση να βοηθήσει και όχι να οδηγήσει μια χώρα σε πτώχευση».


Η Μαρία Φέκτερ δεν απέκλεισε επίσης το ενδεχόμενο η Ιταλία να ζητήσει βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της στους ερχόμενους μήνες, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων δανεισμού.

Ερωτηθείσα για το αν η Ιταλία θα χρειαστεί να αξιοποιήσει τα κεφάλαια διάσωσης της ΕΕ, δήλωσε: «Η Ιταλία πρέπει να βγει από το οικονομικό δίλημμα των υψηλών ελλειμμάτων και του χρέους, άλλα ίσως, εξαιτίας των υψηλών επιτοκίων που ήδη καταβάλλει για την αναχρηματοδότηση, θα μπορούσε να χρειαστεί βοήθεια».

Αναφορικά με το ενδεχόμενο να ζητήσει βοήθεια η Κύπρος, εκτίμησε ότι αυτό δεν αποτελεί «λόγο ανησυχίας».

Πηγή iefimerida.gr

Σχόλιο: Μήπως αντί να μην πάρουμε ούτε ευρώ να:
  •          Ζητήσουμε τις πολεμικές αποζημιώσεις που μας οφείλει η Γερμανία και πολύ περισσότερο να κάνουμε απαιτητό το κατοχικό δάνειο;
  •          Να κηρύξουμε μονομερώς το χρέος απεχθές και να μη σας δώσουμε ούτε ευρώ από τα χρήματα που μας δανείζετε, ώστε να τα επιστρέψουμε στους οίκους που εργάζεσθε και εξυπηρετείτε κυρία Φέκτερ;
  •          Απαιτήσουμε λογιστικό έλεγχο του χρέους; (το οποίο ίσως και να αποδείξει ότι χρωστάμε ελάχιστα και αν γίνει χωρίς επιείκεια, ότι μάλλον οι 5 τραπεζικοί οίκοι μας οφείλουν κιόλας από τα δάνεια που τους ξεπληρώναμε με τόκους από το 1883!)

Συνεπώς, να καταρρεύσει η τραπεζική φεουδαρχία σας! Στο καλό και να μας γράφετε, αλλού οι εκβιασμοί σας μπορεί να έχουν μεγαλύτερη τύχη και μη διεκδικείτε από τη Μέρκελ, τον τίτλο της πιο αντιπαθούς Ευρωπαίας του αιώνα…

* Παναγιώτης Σπυρόπουλος, Οικονομολόγος, MSc., Μέλος ΕΛ.Λ.Α.Σ. (http://eleutheriellada.wordpress.com/)
pan.spyropoulos@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου